Compoziție

SINUPRET® ESTE UN COMPLEX DE PLANTE MEDICINALE, CE CONTINE EXTRACTE DIN :

Rădăcini de Gențiană (Gentiana lutea);

Gentiana galbenă este o plantă din genul Gentiana,  familia Gentianaceae. În medicină se folosesc coaja și rădăcini de gențiană. Componenta principală a  gențianei galbene sunt compuși amari. Gentiopicrina domină cantitativ, ponderea acesteia fiind de 2-3% din compusul amar total, dar amarogentina (care este de aproximativ 0,05%) depășește amărăciunea genopicricinei de 5.000 de ori, ceea ce determină valoarea compusului.

În antichitate, gentiana a fost folosită pentru a reduce temperatura în tratamentul ciumei. Gentiana s-a dovedit a fi eficientă în tratamentul modern al răcelii, în special în inflamația acută și cronică a sinusurilor paranazale, datorită proprietăților sale de lichefiere a secrețiilor vâscoase.

Flori de  Ciuboţica Cucului (Primula veris);

Flori de  Ciuboţica Cucului - inflorescențele de Ciuboţica Cucului conțin flavonoide. Împreună cu carotenoizii, ele dau florilor culoarea galbenă. Primin este principalul alergen care este responsabil pentru alergia la Ciuboţica Cucului. Materiile prime utilizate pentru fabricarea produsului Sinupret® sunt testate pentru conținutul priminului. Pentru producția de medicamente au fost utilizate doar materii prime fără primin. Astăzi florile și rizomii uscați cu toate rădăcinile sunt utilizate în medicină pentru tratamentul bolilor din tractul respirator superior și inferior, (inflamație a sinusurilor paranazale și a răcelilor severe, bronșită acută și cronică). Substanțele active obținute din flori de Ciuboţica Cucului  au acțiuni secretolitice, au proprietăți antiinflamatorii și antimicrobiene.

Părţi aeriene de Măcriş (Rumex acetosa);

Frunze de Măcriș – sunt utilizate în scopuri medicinale. Frunzele de Măcriș sunt utilizate în scopuri medicinale. Împreună cu frunzele uscate de Măcriș (Rumex acetosa L.) se folosesc și frunzele uscate și părțile superioare ale tulpinii de Ștevie creață (Rumex crispus L.). Măcrișul conține flavonoide și derivați ai acidului hidroxicinamic, cum ar fi acidul galic și derivații de acid ferulic, care au proprietăți antiinflamatorii, antimicrobiene și antioxidante. În Evul Mediu a fost utilizat în tratamentul bolilor inflamatorii ale tractului respirator superior și a bolilor de piele și a fost considerat o soluție eficientă pentru scorbut, datorită conținutului ridicat de vitamina C. În plus, este bine cunoscut efectul măcrișului asupra sistemului circulator: purificarea sângelui și efectul antihemoragic. Măcrișul este utilizat în mod activ în fitoterapia modernă pentru tratamentul bolilor inflamatorii ale tractului respirator. Compușii foarte eficienți sunt obținuți din frunze uscate și din părțile superioare ale tulpinii. Acestea au un efect secretolitic, antiinflamator și antibacterian și, de asemenea, manifestă efect de întărire a imunității.

Flori de Soc (Sambucus nigra);

Flori de Soc – la fel sunt utilizate în scopuri medicinale. Cele mai importante substanțe biologic active din componența florilor de Soc sunt flavonoidele (mai mult de 1%), în special rutina. Proprietățile vindecătoare ale acestei plante au fost menționate încă în antichitate. Florile de Soc sunt folosite în medicina populară ca diaforetic și anticonvulsivant. De asemenea, infuziile și cataplasmele ajuta împotriva edemelor si inflamației. În fitoterapia modernă, florile de Soc sunt folosite pentru a lichefia sputa, pentru răceli și bolile inflamatorii acute ale tractului respirator superior. Ele sunt, de asemenea, utilizate ca diaforetic pentru răcelile cu febră și infecții asemănătoare gripei.

Verbena (Verbena officinalis);

Verbena este o plantă erbacee din familia Verbena (Verbenaceae). Principalele substanțe biologic active ale Verbenei includ glicozidele iridoide (de exemplu, verbenalina), flavonoidele, derivații acidului hidroxicinamic, compușii amari și uleiul esențial. Timp de mai multe secole, Verbena a fost considerată una dintre cele mai versatile plante medicinale. În medicina populară, a fost folosit ca un expectorant, pentru tratamentul bronșitei cronice, împotriva edemelor, febrei și durerii neurologice. În fitoterapia modernă, împreună cu alte proprietăți ale componentelor active ale verbenei, se utilizează cel mai frecvent ca expectorant și antiviral. În plus, are un efect pozitiv asupra imunității organismului.

SINUPRET - ESTE MEDICAMENT, ÎNAINTE DE ADMINISTRARE CITIȚI INSTRUCȚIUNILE