6 erori in tratamentul răcelii

Răceala, fiind o boală des întâlnită, are în jurul său prea multe mituri și concepții greșite. În rezultat, în loc să ne însănătoşim rapid, noi lăsăm boala să se agraveze, astfel perioada de vindecare se lungeşte şi chiar pot apărea anumite complicaţii. Haideţi să ne clarificăm împreună cum se tratează corect răceala şi care sunt miturile greșite pe care le credem.

Greşeala 1 - răceala se tratează cu antibiotice

Antibioticele distrug bacteriile şi nu viruşii, deaceea în răceală, care în peste 80% de cazuri este cauzată de viruși, ele sunt neefective. Mai mult ca atât, ele pot dăuna: virusul va continua să slăbească organismul, iar simptomele răcelii vor fi şi mai pronunţate.

În plus, este greșit să administrezi antibiotice cu scop profilactic, deoarece ele au proprietatea de a slăbi rezistenţa imună. În rezultat, pe perioada răcelilor veţi fi mai supus îmbolnăvirilor. Totodata, antibioticele deja nu vor mai fi eficiente nici pentru distrugerea bacteriilor, deoarece acestea se vor adapta și vor forma rezistenţă la ele.

Greşeala 2 - răceala în 100% cazuri trece fără tratament

Deobicei, boala trece în  3 - 5 zile, dar, dacă în această perioadă nu folosiți careva remedii (inclusiv și naturale) pentru răceală, nas înfundat sau tuse, există mari şanse să apară complicaţii. Atrageţi atenţie deosebită atunci când apare dispneea sau dificultate de respiraţie - aceastea sunt indicaţii directe de a vă adresa la doctor.

Greşeala 3 - în caz de răceală nu aveți nevoie de foaie de boală

Nu e binevenit să continuaţi să mergeți la muncă dacă aveţi simptome de răceală. În primele zile de boală nu este clar dacă e o răceală banală sau gripă, deaceea există o probabilitate înaltă că starea de sănătate se poate agrava. Pe lângă aceasta, fiind purtătorul virusului, puteţi molipsi pe cei din jur. Cel mai bine să rămâneţi acasă pentru 2-3 zile, şi apoi să reveniţi la muncă cu forţe noi.

Greşeala 4 - ai răcit - stai în pat

Cu siguranţă nu se recomandă de stat în pat pentru toată perioada de boală. Fiind sub plapumă, apare riscul apariţiei bronşitei sau pneumoniei, şi staza sângelui în venele de la picioare. O activitate casnică uşoară şi plimbările în aer liber sunt de folos în această perioadă.

Greşeala 5 - răceala se tratează timp de o zi

Nici medicamentele luate în doze de atac, nici reţetele bunicii nu vă pot ajuta să scăpați răceala timp de o zi. Orice organism are nevoie de timp pentru recuperare. Totodată, medicamentele care au la bază substanţe chimice au acţiune negativă asupra inimii, iar cele pe bază de paracetamol pot provoca insuficienţa hepatică. Mai bine să administraţi medicamente naturale şi să vă împăcaţi cu gândul ca simptomele răcelii vor dispărea la a treia – a cincea zi.

Greşeala 6 - tratăm răceala până la dispariția tuturor simptomelor

Tusea şi rinita postvirală pot continua până la 4 săptămâni, însă acesta nu este un motiv să stăm acasă și să folosim remedii care vor trata definitiv aceste simptomele.  Dacă starea generală este bună, atunci puteţi să vă întoarceţi la modul vostru obişnuit de viaţă.

Sfat util.

Având în vedere că antibioticele nu tratează răceala, e binevenit să folosiți medicamente naturale care înlătură simptomele bolii.

Preparatul “Sinupret” destinat pentru tratamentul rinosinuzite, reduce congestia și eliminările nazale, comprimatele “Tonsipret” înlătură eficient durerea în gât, iar “Bronchipret” (sirop, picături şi comprimate) calmează bine tusea.

Fiţi sănătoşi!

Înapoi la lista de știri

SINUPRET - ESTE MEDICAMENT, ÎNAINTE DE ADMINISTRARE CITIȚI INSTRUCȚIUNILE