Nasul înfundat, cum să deosebim originea - virală sau alergică?

Răcoarea primăverii se schimbă cu vara calduroasă, iar frunzișul verde și florile multicolore ne bucură ochii. Zilele devin mai calde, deși diminețile și serile încă mai sunt răcoroase, se apropie și perioada vacanțelor. Totul ar trebui să ne bucure, dar nasul înfundat și eliminările abundente din nas, nu ne lasă să savurăm viața din plin, ba chiar ne afectează calitatea vieții noastre, pentru că nu putem nici dormi, nici lucra și chiar savura bucatele delicioase. Ce ar trebui să facem și care sunt cauzele acestor simptome deranjante?

Rinita este una dintre cele mai frecvente boli în rândul populației, fiecare persoană de pe planetă a suferit cel puțin o dată în viață de congestie nazală.

Rinita reprezintă inflamația mucoasei nazale, cu dereglarea funcțiilor nasului și este însoțită de congestie (nas înfundat), secreții (rinoree), strănut și scăderea mirosului. Cele mai frecvente cauze sunt determinate de infecții, în special de origine virală, ca simptom al răcelii, gripei și altor infecții respiratorii virale acute (IRVA). Rinita poate fi cauzată și de bacterii, dar mult mai rar. De asemenea, o cauză frecventă, în zilele noastre, este și alergia.

Haideți să analizăm care sunt diferențele și asemănările rinitei virale și celei alergice:

Putem face o simplă concluzie, dacă rinita este însoțită de febră, eliminările sunt galben-verzui și sunteți în perioada rece a anului, cel mai probabil originea este virală.

Iar dacă aveți prurit în nas, strănutați frecvent, eliminările sunt apoase și transparente, iar afară înfloresc plantele – originea e în favoarea alergiei. Dar la unii pacienți aceste simptome pot apărea în orice perioadă a anului și sunt mai intense noaptea și dimineața, fiind cauzate de alergia la praful de casă (căpușa de praf).

Să nu uităm că rinita virală, ca manifestare a unei răceli, poate apărea și în sezonul cald, ca acum, de exemplu.

În orice caz, pentru un diagnostic mai precis și un tratament adecvat, e nevoie să consultați un medic.

Dacă cauza alergică este exclusă, iar nasul înfundat este asociat cu o răceală - unul dintre medicamentele recomandate de către medici pentru tratarea rinozinuzitei este Sinupret, care are o experiență de utilizare de peste 80 de ani. Sinupret este un medicament german pe bază de plante medicinale, al companiei Bionorica, care a demonstrat eficacitatea în lupta cu infecția virală, desfundă nasul, fluidifică și înlătură secrețiile nazale și previne complicațiile bacteriene.

Sinupret - spune nu congestiei nazale!

Înapoi la lista de știri

SINUPRET - ESTE MEDICAMENT, ÎNAINTE DE ADMINISTRARE CITIȚI INSTRUCȚIUNILE