leaf

Noutăți

Cum să nu ne îmbolnăvim toamna?

Cum să nu ne îmbolnăvim toamna?

Toamna este un anotimp minunat ce conferă o strălucire fermecătoare culorilor naturii! Este o perioadă de reflecție, creativitate, comunicare plăcută și plimbări pe îndelete printre frunzele căzute. Bucuria de a savura toamna poate fi întreruptă doar de răceală, o afecțiune atât de frecventă în această perioadă a anului.

Putem oare evita răceala sezonieră?
Da, în cazul în care ne pregătim din timp. Trebuie doar să urmăm câteva recomandări simple, ce ne vor ajuta să prevenim evoluția bolii.

Faceți sport

Odată cu schimbarea anotimpului și cu scăderea zilei, devine tot mai dificil să ne trezim la timp. Însă, acesta nu este un motiv de a evita gimnastica de dimineață! Zilele reci de toamnă sunt perfecte pentru activitățile sportive. Jogging-ul pe îndelete, gimnastica sănătoasă, exercițiile cu echipament sportiv - toate acestea ajută la întărirea sistemului imunitar în cel mai bun mod posibil!

Bucurați-vă de un duș de contrast

Atunci când faceți dușul de dimineață, alternați, în mod rezonabil, apa moderat rece și apa fierbinte. Acest lucru va oferi o mică doză de stres organismului, dar acest stres este bun pentru sănătatea dvs.! În plus, un duș de contrast va elimina complet oboseala somnului și va oferi senzația de vigoare!

Îmbrăcați-vă corespunzător anotimpului

Anotimpul rece ne face organismul mai susceptibil la boli. Uneori, un mic curent poate provoca răceala, ce ne va ține la pat timp de o săptămână. Îmbrăcați-vă în conformitate cu anotimpul, dar nu uitați că toamna temperaturile sunt destul de variate!

Faceți mai des plimbări

Plimbările de toamnă nu doar aprovizionează organismul cu oxigen, dar au și un efect benefic asupra inimii și articulațiilor, întăresc mușchii, îmbunătățesc vederea și, desigur, întăresc imunitatea.

Întâlniți-vă cu prietenii

Organismul, sub influența vremii de toamnă și a stresului, este mai sensibil la bolile sezoniere. Însă, acest lucru îl puteți evita, întâlnindu-vă mai des cu cei dragi. Petreceți timpul în compania oamenilor pe care îi iubiți și fiți sigur că veți beneficia de o protecție naturală împotriva virușilor!

Aveți grijă de alimentație

Fenomenele stagnante în organism accelerează înmulțirea microbilor. O dietă adecvată, îmbogățită cu alimente bogate în fibre (mazăre verde, măceșe, ciuperci uscate, semințe de in, smochine, tărâțe de secară, caise) vă va ajuta să eliminați această problemă. Se recomandă să consumați și multe lichide, în special ceai și cacao.

Mai puțin dulce

Din păcate, amatorii de dulciuri se îmbolnăvesc mai des toamna. Acest lucru se datorează faptului că excesul de zaharoză permite virușilor să se simtă mai confortabil. Dacă preferați alimentele proteice (lapte, carne, leguminoase) și alimentele bogate în fier (hrișcă, carne, rodii), șansele de a avea virusul sunt mult mai mici!

Nu uitați de vitamina C

Toamna ne oferă o mare varietate de alimente bogate în vitamina C. Cătina, coacăza, scorușul, măceșul – cu ele se tratau strămoșii noștri și toate sunt disponibile și acum. Consumați zilnic alimente bogate în vitamina C și virușilor le va fi mult mai dificil să pătrundă în organismul dvs.

Asigurați-vă un somn sănătos

Somnul ar trebui să aibă o durată de 8-9 ore. Și trebuie să ne culcăm la timp. Un somn sănătos restabilește capacitățile de apărare a organismului, ajutând la prevenirea și combaterea mai multor boli.

Luați măsuri la primele semne ale bolii

Tusea și nasul înfundat sunt primele semne ale bolii sezoniere. Nu vă grăbiți să luați antibiotice - aveți șansa de a vă trata fără preparate chimice dubioase! Utilizați produse pe bază de plante precum Sinupret® EXTRACT.

Acest medicament unic a fost dezvoltat de bine-cunoscuta companie germană Bionorica. Acțiunea preparatului Sinupret® EXTRACT se bazează pe efectul vindecător al unui complex format din 5 plante, care are acționează direct asupra virușilor și bacteriilor. În primele ore după utilizarea Sinupret® EXTRACT, congestia nazală scade și respirația se îmbunătățește. Sinupret este singurul medicament pe bază de plante recomandat de Ghidul European EPOS 2020 pentru tratamentul rinosinuzitei virale și postvirale.

Sinupret® EXTRACTva ajuta în tratamentul atât adulților, cât și adolescenților de la vârsta de 12 ani. Copiii de la doi ani pot lua acest medicament sub formă de sirop, iar de la 6 ani - sub formă de drajeuri (pastile).