leaf

Noutăți

Cefaleea ca simptom al răcelii

Cefaleea ca simptom al răcelii

Fiecare dintre noi, indiferent de anotimp, a trecut printr-o infecție respiratorie și nu o singură dată.

Simptomatica infecțiior respiratorii poate fi diferită de la o persoană la alta, dar printre cele mai comune simptome se regăsește si cefaleea. De cele mai multe ori, durerile de cap în răceală sunt extrem de neplăcute și se manifestă din primele zile de boală, influențând negativ buna dispoziție și poate să ne dea peste cap întregul program de activitate.

Din ce cauză apare cefaleea în răceală? Cum o ameliorăm și o tratăm? – La aceste întrebări vom da răspunsuri în continuare.

CAUZELE ȘI PARTICULARITĂȚILE CEFALEEI ÎN RĂCEALĂ

Cea mai frecventă cauză a durerii de cap în răceală este febra. Odată cu creșterea temperaturii, inima începe să lucreze într-un ritm mai accelerat, fluxul sangvin se mărește, vasele sangvine se constrictă, iar ca rezultat crește tensiunea arterială. Durerile în acest caz sunt mai pronunțate în zona occipitală și temporală. În plus, din cauza febrei înalte, bolnavul devine mai sensibil la sunete și la lumină intensă, care pot intensifica senzația de durere.

E foarte important, atunci când avem cefalee pronunțată, însoțită de febră ridicată, să excludem meningita, una din cele mai periculoase boli. De aceea este necesar să vă adresați medicului în astfel de situații.

O altă cauză a cefaleiei o prezintă toxinele. Intoxicația organismului este caracteristică mai mult pentru infecții respiratorii virale. În acest caz cefaleea apare ca rezultat al iritării terminațiunilor nervoase de către toxine.

Intoxicația organismului se poate agrava, în special în cazul anginelor, datorită consumului mai redus de lichide, cauzat de problemele de deglutiție. Respectiv toxinele se elimină mai puțin din organism.

A treia cauză a cefaleei în răceală este congestia și inflamația sinusurilor paranazale. Cefaleea sinusală (care apare în sinuzite), se resimte ca o durere surdă, trepidantă în zona frunții și a feții. Acest tip de durere oferă senzația de presiune și plenitudine în jurul ochilor și obrajilor. Deseori cefaleea sinusală se agravează în timpul tusei, strănutului sau când aplecăm fața.

TRATAMENTUL CEFALEEI

Cel mai important în tratamentul cefaleei este înlăturarea cauzei bolii, adică a răcelii și durerea de cap va dispărea împreună cu celelalte simptome.

Este recomandată odihna, consumul multor lichide, plimbări în aer liber, aerisirea încăperilor, aromaterapia cu uleiuri de mentă, eucalipt, cimbru, levanțică.

Dacă cefaleea nu este complicată, o putem trata cu analgezice/antipiretice. În cazul cefaleei cauzate de infecții virale, la tratament se mai adaugă antivirale, vitamine. În unele cazuri, la ameliorarea durerii vă pot ajuta remediile populare. Încercați să vă masați tâmplele sau să aplicați o compresă rece pe frunte.

Iar atunci când merge vorba de o cefalee sinusală, se efectuează irigații nazale, se administrează decongestionante nazale și Sinupret®.

Sinupret® Extract este forma revoluționară cu acțiune rapidă și complexă. El va fluidifica secrețiile din sinusurile nazale, le va drena și va evacua aceste secreții. La fel, va reduce edemul mucoasei și va desfunda nasul. Odată cu evacuarea secrețiilor nazale și desfundarea nasului, dispare și durerea de cap. Suplimentar Sinupret® Extract luptă cu infecția virală și bacteriană.

E bine de precizat, așa cum suntem în era antibioticelor, că acestea nu sunt indicate în caz de răceală!

Antibioticele se administrează doar în infecțiile bacteriene și la recomandarea medicului.

Tu îți cunoști cel mai bine propriul organism. Atunci când acesta îți semnalizează o alarmă, ascultă-l, recunoaște simptomele și oferă-i cel mai bun tratament!